Mainpage.. Museumbreskens.nl †††††††††††Garnalen kroketten

IngrediŽnten

 

12 g gelatineblaadjes of gelatinepoeder

90 g roomboter

90 g bloem, gezeefd

500 g verse hollandse garnalen, gepeld

5 dl vis of schaaldierenbouillon

0,5 bos peterselie, fijngehakt

zout en zwarte peper uit de molen

*2 het eiwit van 2 eieren, bloem en paneermeel

 

verse garnalenkroketteneerste Bereiding

 

Week de gelatineblaadjes in koud water

Maak een blanke roux: smelt de boter zachtjes in een pan (de boter mag niet bruin kleuren),

voeg de bloem toe en roer tot een gladde massa

Laat de roux een paar minuten zachtjes garen (let op dat hij niet alsnog verkleurt)

Voeg de gepelde garnalen toe

Schenk de helft van de vis of schaaldierenbouillon erbij

Voeg de peterselie toe en laat het geheel even garen totdat alles bindt

Voeg de gelatine toe en blijf roeren

Giet de rest van de bouillon erbij en breng alles op smaak met zout en peper. Let op dat de massa niet te dun is

Laat de kroketvulling (salpicon) afkoelen in de pan / koelkast

Schep hem vervolgens in een spuitzak en laat in de koelkast opstijven

Spuit keurige dikke, worstvormige strepen op een stuk bakpapier

Of

Maak eerst van de afgekoelde massa ballen,  en dan uitrollen met de vlakke hand

 

Zie deze video van de Dutsen die draaien kroketten bie den and https://www.youtube.com/watch?v=1y5FBrbxL-I

 

*Paneer de kroketten door ze eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door het paneermeel te halen

 

Frituur de kroketten op 180C in 3 tot 5 minuten goudbruin