Mainpage.. Museumbreskens.nl Vissalade of Zomerse Noordzeesalade.

500gr Kabeljauw/Wijting/Wittekoolvis of zalm

(filet absoluut graatvrij)

0,5 L kwaliteits mayonaise..

2 3 (afhankelijk van grote) hardgekookte eieren, gepureerd

1 aardappel afkoker...  ook gepureerd.. alles koud uit de koelkast toevoegen

 

3 sjalotten fijn gesnipperd..

 bosje peterselie fijn gesnipperd

3 4 augurkjes fijn gesnipperd

sap van 1 sinaasappel...

 

Bereidingswijze

Kook de vis, met normaal zout/peper goed gaar.. pureren en goed koud laten worden..

voeg eerst ca. 0,4 L mayonaise toe... goed door mekaar roeren...

voeg verder toe onder het roeren de gepureerde eieren/aardappel puree/sjalotten/ peterselie/sinaasappelsap...

afhankelijk van de massadikte nog de rest van de mayo toevoegen...

 

wat kan je er nog meer door doen...bv. voor een Zomerse Noordzee salade te maken

Potje  zureharing filet (stukjes snijden).. Bressiaanse gepelde garnalen... gekookte mosselen.....haantjes en hoentjes

 

totaal heb je nu zon 1500/2000gr vissalade..

 

eet smakelijk