COMBI BEZOEK VLAEMSE ERFGOED EN HET VISSERIJMUSEUM

Groede..... Weet u nog hoe de kapper schaar en scheerkwast hanteerde, hoe kaneel-stokken geurden in de grutterswinkel, hoe de timmerman z'n profielschaven hanteerde, welke klederdracht in deze streek gedragen werd, hoe boerenjongens smaakten in het huiskamer-cafe, hoe de bakker het brood in een stenen oven bakte? Al deze dingen gebeuren nog dagelijks in het "Het Vlaemse erfgoed" dat bestaat uit een 14 tal kleinere musea, het Slijkstraotje geeft een prachtig nostalgisch beeld van het dagelijks leven van een eeuw geleden, elk van deze ambachtelijke musea op zich hebben een verhaal te vertellen en dragen dit ook uit.... de Lutherse Kerk gaat zelfs terug tot 1741..

Breskens..... Het Visserijmuseum, gelegen boven de Vismijn aan de visserskaai geeft een beeld van de visserij in de laatste eeuw, maar u vindt er ook een moderne 3D vaar-simulator met 5 grote schermen waar je de stuurmanskunst van jezelf kan testen, en een 42 inch. touchscreen met spelletjes en info over het museum, opgeviste fossielen van honderden miljoenen jaren oud, een vogelzaal met 850 opgezette vogels, prachtig zeeaquarium, diverse maquettes van de haven en de Schelde en er zijn talloze modellen van de bruine vloot. Dit jaar is er de tijdelijke tentoonstelling "Selection" - foto's van schelpen, gemaakt op het strand van Breskens door Wout Kole.. Het museum heeft een hoge educatieve waarde. Verder laat een oud vissersman zien, hoe netten werden gebreid en hoe vissersknopen worden gelegd. U wordt uitgedaagd het ook eens te proberen.

De Combi-Entreekaarten worden verkocht in de erfgoedwinkel en aan de balie van het Visserijmuseum. Verblijf op het erfgoed en in het visserijmuseum is op eigen risico. Slijkstraat 10 4503BC Groede Tel: 0117-372414     of     Kaai 1-103 4511RC Breskens Tel: 0117 383656
Combi-kaart voor deze twee Musea: volwassenen: 8,- p.p.   Voor kinderen is er korting


                      Video "Vlaemse Erfgoed"                      Video "Beleef het visserijmuseum"
                      Website "Vlaemse Erfgoed"                "Website visserijmuseum"