Paardvissen op het strand van Breskens

 

Afbeelding met strand, lucht, buiten, water

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

"Garnalen vissen met Zeeuwse trekpaarden en bezoek Visserijmuseum"

 

Donderdag 25 juli: vertreknaar het strand 9.45 uur. Aanmelding bij het museum 9.30 uur.

Dinsdag6 augustus: vertrek naar het strand 9.15 uur.Aanmelding bij het museum 9.00 uur.

Kostprijs: Ä 9.50 per persoon vanaf 4 jaar.

 

 

Hoofdsponsor van dit arrangement is JUMBO Ingels Breskens. 

 

 

Afbeelding met illustratie

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

††††††††††

Zie ook deze fotoís van Paardvissen 2018

 

 

Disclaimer: Er mag bij deze vistocht videoís of fotoís worden gemaakt, indien u daarop niet wilt voorkomen dient u dat vooraf kenbaar te maken.

Honden zijn niet toegelaten bij dit evenement i.v.m. met veiligheid.

Reserveren kunt u aan de balie van het museum, Kaai 1-103 4511 RC Breskens, 0031 117-383656  of via

E-Mail:  visserijmuseumbreskens@outlook.com  ††††Museumkaarten worden voor dit evenement niet geaccepteerd.

††††

†††††††††††††††† Op de klassieke wijze wordt met Zeeuwse of Vlaamse trekpaarden van Nortierís trekpaardenwereld die een visnet voortslepen, gevist op garnalen. Er wordt soms ook (kleine) platvis gevangen. U wordt vanaf het museum met de Crea-Trend Express naar het strand gereden en ook weer teruggebracht naar het museum. Terug in het museum wordt een spannende film getoond over het leven van vissers op zee; daarna leidt een gids u rond in het museum. Het museum beschikt in de Tijs Verschoorzaal over een grote collectie vogels, schelpen en koralen. In de Scheldezaal krijgt u informatie over de Westerschelde, een unieke rivier.

 

Afbeelding met persoon, lucht, buiten, mensen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Afbeelding met lucht, buiten, weg, persoon

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Er staat een spectaculaire vaarsimulator opgesteld met 3 grote schermen. Verder wordt in het museum de geschiedenis van de visserij in Breskens getoond aan de hand van voorwerpen, maquettes, schilderijen en talloze  scheepsmodellen. Het  museum heeft in de loop der jaren een grote verzameling fossiele botten, gebruiksvoorwerpen, haaientanden en mammoetkiezen, vaak al miljoenen jaren oud, opgebouwd. Deze fossielen zijn door de Breskense vissers opgevist. In het grote zee-aquarium leven verschillende vissen zoals haaien, platvissen, krabben, garnalen, zeesterren, kreeften enz.

 

Als bijzondere bezienswaardigheid hebben we dit jaar 2019 een expositie over de Slag om de Schelde uit 1944. De vrije doorvaart naar de haven van Antwerpen was inzet van de strijd, die vele slachtoffers, ook onder de burgers van Breskens heeft geŽist.  

Demonstraties: Een oud-visserman demonstreert de kunst van het visnet breien en vissersknopen leggen; Tenslotte kunt u meedoen aan het spel met de oude mijnklok uit de visafslag, die in de filmzaal staat opgesteld. Het strandvissen met trekpaarden is een leuke, leerzame activiteit voor kinderen en het hele gezin.

 

 Dit evenement organiseren wij i.s.m. trekpaardenwereld Nortier uit Oostburg en Crea-trends uit Retranchement. Hoofdsponsor van dit arrangement is JUMBO Breskens.. U rijdt vanaf het museum met het toeristentreintje van Crea-trends naar het strand, waar de schitterende trekpaarden van Nortier staan te wachten voor de demonstraties garnaalvissen.

 

 

U moet dan op de desbetreffende dag ís morgens vroeg bij het museum aanwezig zijn, dit in verband met het getij. Reservering vooraf is noodzakelijk omdat het aantal reserveringen bepaalt of wij de arrangementen door kunnen laten gaan. Prijs Ä 9,50. Kinderen, jonger dan 4 jaar mogen gratis mee, mits ze in de  Crea Trend  

Expres  op  schoot worden genomen.

 

Reserveren kunt u aan de balie van het museum, Kaai 1-103 4511 RC Breskens 0031 117 383656 of via

E-Mail:  visserijmuseumbreskens@outlook.com   of kijk voor verdere info op www.museumbreskens.nl

 

Afbeelding met lucht, buiten, water, persoon

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid