Paardvissen op het strand van Breskens

 

"Garnaal vissen met Zeeuwse trekpaarden en bezoek Visserijmuseum"

 

Afbeelding met strand, lucht, buiten, water

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Het Visserijmuseum Breskens organiseert op dinsdag 31 juli 2018 en dinsdag 14 augustus 2018 strandvissen met trekpaarden op het strand van Breskens.

 

Op de klassieke wijze wordt met Zeeuwse trekpaarden die een visnet voortslepen, gevist op garnalen. Er wordt soms ook (kleine) platvis gevangen. U wordt vanaf het museum met de Crea-Trend Express naar het strand gereden en ook weer teruggebracht naar het museum. Terug in het museum wordt een spannende film getoond over het leven van vissers op zee; daarna  leidt een gids u rond in het museum. Het museum beschikt in de Tijs Verschoorzaal over een grote collectie vogels, schelpen en koralen. In de Scheldezaal krijgt u informatie over de Westerschelde, een unieke rivier.

 

Afbeelding met persoon, lucht, buiten, mensen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Afbeelding met lucht, buiten, weg, persoon

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Er is een wisseltentoonstelling over de navigatie ingericht. Er staat een spectaculaire vaarsimulator opgesteld met 3 grote schermen. Verder wordt in het museum de geschiedenis van de visserij in Breskens getoond aan de hand van voorwerpen, maquettes, schilderijen en talloze  scheepsmodellen. Het  museum heeft in de loop der jaren een grote verzameling fossiele botten, gebruiksvoorwerpen, haaientanden en mammoetkiezen, vaak al miljoenen jaren oud, opgebouwd. Deze fossielen zijn door de Breskense vissers opgevist. In het grote zee-aquarium leven verschillende vissen zoals haaien, plat- Vissen, krabben, garnalen, zeesterren, kreeften enz.

 

Demonstraties: Een oud-visserman demonstreert de kunst van het visnet breien en vissersknopen leggen; Tenslotte kunt u meedoen aan het spel met de oude mijnklok uit de visafslag, die in de filmzaal staat op-gesteld. Het strandvissen met trekpaarden is een leuke, leerzame activiteit voor kinderen en het hele gezin.

 

Het Visserijmuseum Breskens organiseert dit, onder voorbehoud van voldoende reserveringen, strandvissen met trekpaarden op het strand van Breskens. Dit evenement organiseren wij i.s.m. trekpaardenwereld Nortier uit Oostburg en Crea-trends uit Retranchement. Sponsor van dit arrangement is JUMBO Breskens. U rijdt vanaf het museum met het toeristentreintje van Crea-trends naar het strand, waar de schitterende trekpaarden van Nortier staan te wachten voor de demonstraties garnaalvissen.

 

Op dinsdag 31 juli en op 14 augustus moet u bij het museum aanwezig om 8.45 uur, dit in verband met het getij. Reservering vooraf is noodzakelijk omdat het aantal reserveringen bepaalt of wij de arrangementen door kunnen laten gaan. Prijs 9,50. Kinderen, jonger dan 4 jaar mogen gratis mee, mits ze in de  Crea Trend  Expres  op  schoot worden genomen. Reserveren kunt u aan de balie van het museum, Kaai 1-103 4511 RC Breskens,

 

                Telefonisch Tel +31(0)117 383656  of via E-Mail:  visserijmuseumbreskens@outlook.com  

 

Website: www.museumbreskens.nl