Reserveren noodzakelijk visserijmuseumbreskens@outlook.com  of tel. 0031 117-383656 

Of aan de balie van het museum. Kaai 1-103 4511 RC Breskens

Museumkaarten worden voor dit evenement niet geaccepteerd.

 

Afbeelding met strand, lucht, buiten, water

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 "Garnalen vissen met Zeeuwse trekpaarden en bezoek Visserijmuseum"

 

In de zomermaanden/vakantieperiode wordt het "Garnalen vissen met Zeeuwse trekpaarden en bezoek Visserijmuseum" als evenement georganiseerd.

 

 

Hoofdsponsor van dit arrangement is JUMBO Ingels Breskens. 

 

 

Afbeelding met illustratie

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

 

Disclaimer: Er mag bij deze vistocht video's of foto's worden gemaakt, als u daarop niet wilt voorkomen dient u dat vooraf kenbaar te maken.

Honden zijn niet toegelaten bij dit evenement i.v.m. met veiligheid.

Op de klassieke wijze wordt met Zeeuwse trekpaarden die een visnet voortslepen, gevist op garnalen. Er wordt soms ook (kleine) platvis gevangen. U wordt vanaf het museum met de Crea-Trend Express naar het strand gereden en ook weer teruggebracht naar het museum. Terug in het museum wordt een spannende film getoond over het leven van vissers op zee; daarna  leidt een gids u rond in het museum. Het museum beschikt in de Tijs Verschoorzaal over een grote collectie vogels, schelpen en koralen. In de Scheldezaal krijgt u informatie over de Westerschelde, een unieke rivier.

 

Afbeelding met persoon, lucht, buiten, mensen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Afbeelding met lucht, buiten, weg, persoon

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Er staat een spectaculaire vaarsimulator opgesteld met 3 grote schermen. Verder wordt in het museum de geschiedenis van de visserij in Breskens getoond aan de hand van voorwerpen, maquettes, schilderijen en talloze scheepsmodellen. Het museum heeft in de loop der jaren een grote verzameling fossiele botten, gebruiksvoorwerpen, haaientanden en mammoetkiezen, vaak al miljoenen jaren oud, opgebouwd. Deze fossielen zijn door de Breskense vissers opgevist. In het grote zeeaquarium leven verschillende vissen zoals haaien, platvissen, krabben, garnalen, zeesterren, kreeften enz.

 

 Dit evenement organiseren wij i.s.m. trekpaardenwereld Nortier uit Oostburg en Crea-trends uit Retranchement. Hoofdsponsor van dit arrangement is JUMBO Breskens. U rijdt vanaf het museum met het toeristentreintje van Crea-trends naar het strand, waar de schitterende trekpaarden van Nortier staan te wachten voor de demonstraties garnaalvissen.

 

U moet dan op de desbetreffende dag morgens vroeg bij het museum aanwezig zijn, dit in verband met het getij. Reservering vooraf is noodzakelijk omdat het aantal reserveringen bepaalt of wij de arrangementen door kunnen laten gaan. Prijs 9,50 euro. Kinderen, jonger dan 4 jaar mogen gratis mee, mits ze in de Crea Trend Expres op schoot worden genomen.

 

Afbeelding met lucht, buiten, water, persoon

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid