Dag-arrangement  Breskens-Groede, land en zee

Afbeelding met zoogdier, lucht, dier, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit is een dag-arrangement i.s.m. ”Het Vlaemsche Erfgoed” in Groede. U kunt deze dag naar keuze in Groede of in Breskens beginnen. Het dagprogramma geeft een schitterend historisch inzicht over de streek.

 

Museumkaarten worden bij groepen voor dit arrangement niet geaccepteerd

 

Groede. het-vlaemsche-erfgoed.nl In Groede geeft het Slijkstraotje een prachtig nostalgisch beeld van het dagelijks leven van een eeuw geleden terwijl de Lutherse Kerk zelfs teruggaat tot 1741. Daar zijn prachtige verhalen bij te vertellen en dat gebeurt dan ook door een gids als u dat wenst.

Aanbevelenswaardig is verder het inlassen van een koffiepauze met daarbij de beroemde echte Groese paptaart. Desgewenst kunt u in Groede de lunch gebruiken. Nadere informatie kunt u vragen via email bij: Groedegroepen@zeelandnet.nl of  op 06 50 617 910

Breskens.Het Visserijmuseum in Breskens geeft een beeld van de zeevisserij in de vorige eeuw, maar u vindt er ook fossielen van honderden miljoenen jaren oud en opgeviste botten van zoogdieren die vroeger leefden in het gebied van de toen nog niet bestaande Noordzee. Verder vindt u in het museum een vogelzaal met 845 opgezette vogels, 10 zeeaquaria, diverse maquettes van de haven en de Schelde en talloze modellen van de bruine vloot. De gids vertelt u er graag alles over.  Als bijzondere bezienswaardigheid hebben we dit jaar 2019 een expositie over de Slag om de Schelde in 1944. De vrije doorvaart naar de haven van Antwerpen was inzet van de strijd, die vele slachtoffers, ook onder de burgers van Breskens heeft geëist.

 Verder kunt u op de grote 3D vaarsimulator laten zien hoe goed u schepen in en uit een haven kunt navigeren. Een oud visserman laat u zien hoe netten werden gebreid of geboet en hoe vissersknopen worden gelegd. U wordt uitgedaagd het ook eens te proberen.

Op aanvraag kunnen nog enkele andere elementen aan uw bezoek worden toegevoegd, te weten:

 - vertoning van de film “Halen” over visserij aan boord van een kotter.

- mijnen met de oude mijnklok, gebruikt in de visafslag van Breskens.

 Vervoer: Indien gewenst kan zowel in Groede als in Breskens een gids van het Visserijmuseum bij u in de bus stappen om uw vervoer van de ene locatie naar de andere locatie te laten plaats vinden langs een mooie toeristische route (1 uur). U ziet veel en leert veel. 

 Kosten arrangement: € 8,- per persoon; Begeleid busvervoer: € 25,00 per uur

Afbeelding met dier

Automatisch gegenereerde beschrijving

 NB: De reductie gevende combikaarten kunnen ook door individuele bezoekers worden aangeschaft. Er is dan geen gidsenbegeleiding. In dit geval kan het soms voordeliger zijn losse kaartjes te kopen voor beide musea, bij voorbeeld als u houder van de museumkaart (gratis entree in Breskens) bent.  Ook voor kinderen is dit van toepassing. Wij adviseren u hierover graag, zowel in Breskens als in Groede.

Aanmelding Breskens: Visserijmuseum Breskens, Kaai 1-103, 4511 RC Breskens 0031 117 383656

Email: visserijmuseumbreskens@outlook.com

 

Aanmelding Groede: De Erfgoedwinkel, Slijkstraat 10 , 4503 BC Groede;tel06 50 617 910  

Email: Groedegroepen@zeelandnet.nl