CONTACT
Openingstijden
Anbi Info
Webcam Vismijn
Museum linken pag.
Info route
Groepsexcursies2018
3D Vaarsimulator
+ Breskens video's
+Vissersverhalen
Dat we niet vergeten
Weer/HW/Vuurtoren
PulsVisserij
De haringtijd
Museumfolder 2017
Johnny Beerens
De Silo fotoshow
Oudefoto's Breskens
Vissersnet breien
Vissersknopen
Scheepshistorie
Walvis Strandingen
Reddingboot
A I S Marinetraffic
   4  Small Kidz
Mooi West-Zeeuws-Vlaanderen-Breskens
Breskenshaven
in transsitie
Met de VOC
naar de Oost (pptx)
           
Recept garnaalkroketten
Zomerse Noordzeesalade


Digitaal    Vissersmonument
Folders & Advertenties 2018

Het museum is geopend van 1 april tot 1 november. In de winter periode telefonisch te
bereiken iedere vrijdag tussen 10 en 11u30 (0031)-(0)117 383656 Kaai 1-103 4511 RC
Breskens, of via dit E-mail adres altijd. Zie ook Openingstijden & toegangs prijzen.

In de voorjaars vakantie 2018 is het museum geopend van,
Zaterdag 10 februari t/m zaterdag 17 februari (maandag 12 februari gesloten)

Excursies voor groepen in 2018.... Voor groepen het gehele jaar geopend op afspraak!

Foamclayen in het visserijmuseum dat wordt georganiseerd in vakantie periodes maar ook voor kinderpartijtjes op aanvraag, Ons Animatie team staat voor u klaar om uw kindjes een hele leuke middag te bezorgen. Met spelletjes, puzzel tocht, kleurenplaten, bezoek aan Bresko en Bresko namaken in Foam-Clay. Zie meer info op deze link

In de zomermaanden organiseert Visserijmuseum Breskens , onder voorbehoud van voldoende reserveringen, strandvissen met trekpaarden op het strand van Breskens. Vraag info aan de balie: Kaai 1-103 4511 RC Breskens, of Tel +31(0)117 383656 of via e-mail

Weet u nog hoe de kapper schaar en scheerkwast hanteerde, hoe kaneel-stokken geurden in de grutterswinkel, hoe de timmerman z'n profielschaven hanteerde, welke klederdracht in deze streek gedragen werd, hoe boerenjongens smaakten in het huiskamer-cafe. Combi-kaart van het Vlaemse erfgoed in Groede en het Visserijmuseum in Breskens Meer info hier

Het Visserijmuseum in Breskens organiseert in samenwerking met de Noordzeevissers rondvaarten van 1,5 uur voor 8 - 16 personen op de Westerschelde. Naar keuze vaart u richting Cadzand, Vlissingen, Hoofdplaat ("Rondje Plaat") of Terneuzen. Voorafgaand of aansluitend aan de rondvaart krijgt u in het Visserijmuseum uitleg over alles, wat met de Westerschelde te maken heeft. Prijs evenement: € 20,- p.p. Kinderen 6 t.m. 12 jaar € 10,- Indien gewenst kan de rondvaart verlengd worden, eten en drinken mag u meebrengen, koffie kunt u aan boord verkrijgen. Reservering: visserijmuseumbreskens@outlook.com Visserijmuseum Kaai 1-103 4511RC Breskens. Tel 0031-(0)117-383656


Nieuw in 2018: Voor touringcar bedrijven!
Dezelfde combinatie Vlaemse erfgoed in Groede en het Visserijmuseum
in Breskens als hierboven maar dan met een 3 gangen lunch.
Zie deze link "Dagje op weg in West Zeeuws Vlaanderen"

     U kunt naar live beelden van Breskenshaven kijken via de Webcam Vismijn


Nieuwe realistische video over electrisch vissen met de pulswing PULSWING VIDEO
Voordeel voor de visserman is minder gasolie verbruik, voordeel voor het klimaat is minder
CO2 uitstoot, voordeel voor de zeebodem ecologie is minder bodem contact/beschadiging.

  

Het Visserijmuseum Breskens vertelt een boeiend verhaal van de zee, over
vissers, de bijzondere vangsten van fossielen, schelpen en andere zeeschatten.

Het Visserijmuseum Breskens is gevestigd op de bovenverdieping van de vismijn is rolstoel toegankelijk via een lift en heeft verschillende afdelingen. Het wordt gerund door zo'n 40 enthousiaste vrijwilligers en heeft een hoog educatief gehalte. In de filmzaal van het museum draait doorlopend de film “Halen” over het zware en niet ongevaarlijke leven aan boord van de moderne kotters tijdens de zeevisserij. Bij nacht en ontij varen de vissers uit om vis te vangen, maar ze halen niet alleen vis op. In de netten vinden zij soms ook restanten van ooit vergane schepen, fossiele beenderen , schelpen en haaientanden; dankzij deze vissers heeft het Visserijmuseum hiervan in de loop der jaren een prachtige collectie kunnen opbouwen en dit wordt tentoongesteld in het museum; (zie pagina prehistorie). In de filmzaal kunt u op aanvraag ook een demonstratie bijwonen van het "mijnen" met de oude mijnklok, die ooit in de vismijn heeft gestaan. Wie wil kan via die mijnklok bieden op lokale streekproducten.

In de zaal naast de filmzaal is een prachtige collectie van opgeviste Fossielen uit de IJstijd te zien, de collectie geeft een goed beeld van de dieren die toendertijd, zo'n 10 à 20.000 jaar geleden rondliepen in Noordzee die land was.

In de "Tijs Verschoor"-zaal is een grote verzameling opgezette vogels te zien (ca. 850 ); een voor Nederland unieke verzameling schelpen en koralen maakt het overzicht van de natuur in deze zaal compleet (zie pagina ornithologie).

De "Scheldezaal" wordt gedomineerd door een maquette van de rivier de Westerschelde; hier ziet u, hoe in deze snelstromende, zeer druk bevaren zeearm met zijn vele zandbanken ook nog zeer waardevolle en unieke natuurgebieden voorkomen en intact worden gehouden. In de Scheldezaal staat ook de 3D vaarcomputer met meerdere schermen, Er zijn ook enkele modellen opgesteld van de veerponten, die ooit de verbinding met Vlissingen en daarmee de rest van Nederland verzorgden.

In Breskens beginnen ook de mooie zandstranden, die in westelijke richting onafgebroken doorlopen tot voorbij Cadzand; jaarlijks bezorgen zij aan tienduizenden vakantiegangers veel vakantieplezier.

Het zoutwater-zeeaquarium van het Visserijmuseum telt 11 bakken, die een beeld geven van het onderwaterleven in de Westerschelde, de Noordzee en de haven van Breskens zelf. Zie deze Aquarium Video.

In de hoofdzaal laten twee grote maquettes van de haven de bezoekers kennis maken met de geschiedenis van deze Zeeuwse vissersplaats. Een grote variëteit aan scheepsmodellen, bv. "De bruine vloot" uit het verleden en ook het handtimmermans gereedschap waarmee ze gemaakt zijn, filmbeelden, foto’s en allerhande scheepsuitrustingsstukken maken het beeld compleet. Hier is ook een touchscreen opgesteld met vele MB's aan informatie die opvraagbaar is. Er zijn ook vele verhalen mondeling te vertellen over het tentoongestelde en dat doen de vrijwilligers van het museum graag. Zij laten het museum leven. Het museum heeft een aantal werken van Johnny Beerens uit de periode 1991 - 1993 "Anonieme vissers" in bruikleen. Tevens biedt het museum een gedetailleerd zicht op de schildering "Brood en Vis" (1997) dat een afmeting heeft van 22 bij 27 meter en vijf broden en twee vissen voorstelt, naar een tekst uit het Nieuwe Testament, waarbij Jezus een menigte mensen voedde met vijf broden en twee vissen. Maar er is ook een directe link tussen de graansilo (Het brood) en de Vissershaven (Vissen). Ook de voorstudies van de muurschildering op de graansilo zijn te zien het museum. Meer werken van Johnny Beerens zijn te zien op zijn website http://www.johnnybeerens.nl/

Aan de nettenbreitafel wordt u uitgenodigd om ook eens te proberen een visnet te knopen of "2 zoete liefjes" in een touw te leggen.... Dikwijls is een oud-visserman aanwezig om u daarbij behulpzaam te zijn. Hoe dat ongeveer gaat, of wilt u thuis ook eens proberen?
Zie de Vissersnet breilessen... of de ...Vissersknopen lessen aan de linkerkant van deze pagina.

Kinderen krijgen speciale aandacht. Hun kennis en inzicht wordt getest met een puzzeltocht door het museum en in een nagebouwde stuurhut is een nautische computersimulator ingebouwd en kunt u ervaren hoe het is om op zee te varen, u kunt uitvinden of u geschikt bent voor het beroep stuurman / navigator...

Kortom: het Visserijmuseum wil leuk zijn en niet saai en........ al zitten we hoog onze toegangsprijzen zijn laag.


 
In de voorjaars vakantie 2018 is het museum geopend van zaterdag 10 februari t/m zaterdag 17 februari van 10 - 17u. op zondag open van 14 - 17u. op maandag 12 februari gesloten.

In de gesloten winter periode Telefonisch te bereiken iedere vrijdag tussen 10 en 11u30 (0031)-(0)117 383656 Kaai 1-103 4511 RC Breskens, of via visserijmuseumbreskens@outlook.com altijd.

Toegangsprijzen  2018: 0 t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 12 jaar & 65+ € 4,50, 13 t/m 64 jaar € 5,50.

Groepen met een gids: minimaal 15 personen € 82,50, indien meer € 5,50 p.p. extra. 

Houders Zeelandpas: + € 3,50 op vertoon van de Zeelandpas.
Houders Museumkaart hebben gratis toegang tot het museum.
Beide passen zijn niet geldig bij evenementen, tenzij anders vermeld.

U kunt betalen per pin.  Honden niet toegelaten.  Wifi is aanwezig, vraag code aan de balie.
Terug naar Home / Top.         Openingstijden

Open vanaf 1 april tot 1 november
Dinsdag tot en met Zaterdag
10.00 tot 17.00 uur
Zondagen, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag,
2e Pinksterdag 14 tot 17 uur

Juli en Augustus
Iedere dag geopend 10 tot 17 uur
Op zondag 14 tot 17 uur

September en Oktober
Dinsdag tot en met Zaterdag
10 tot 17.00 uur
Op zondag 14.00 tot 17.00

Tijdens de Kerstvakantie
27 t/m 30 Dec. 2018
Kerstmarkt 28 dec.

Voor groepen het gehele jaar geopend.
Graag vooraf reserveren.

Tel : +31(0)117 383656
E-mail : visserijmuseumbreskens@outlook.com
     Öffnungszeiten

Geöffnet vom 1 april bis 1 november
Dienstag bis einschließlig Samstag
10.00 bis 17.00 Uhr
Sonntag, Osternmontag, Himmelfahrtstag und
Pfingstmontag von 14 bis 17 Uhr.

Juli und August
Geöffnet täglich von 10 bis 17 Uhr
Sonntag 14 bis 17 Uhr

September und Oktober
Dienstag bis einschließlig Samstag
10 bis 17.00 Uhr
Sonntag 14.00 bis 17.00 Uhr

Weihnachtsferien
27 bis 30 Dezember 2018 einschließlig
28 Dezember Weihnachtsmarkt

Für Gruppen das ganze Jahr geöffnet.
Rufen sie bitte an.
Tel : +31(0)117 383656
E-mail : visserijmuseumbreskens@outlook.com

       Heures d’ouverture

Ouvert de 1 avril au 1 novembre
du Mardi au Samedi
de 10.00 à 17.00 h
le Dimanche, Lundi de Pâques, Ascension et
Lundi de Pentecôte de 14 à 17 h

En Juillet et en Août
tous les jours de 10.00 à 17.00 h
le Dimanche de 14.00 à 17.00 h.

En Septembre et en Octobre
du Mardi jusqu'au Samedi
de 10.00 à 17.00 h
le Dimanche de 14.00 à 17.00 h.

Vacances de Noël
Du 27 au 30 Décembre 2018
Evénement de Noël le 28 Décembre

Ouvert toute l´année pour les groupes.
réservation au numéro de téléphone suivant ou à
l'adresse e-mail suivante

Tel: +31(0)117 383656
E-mail: visserijmuseumbreskens@outlook.com
       Open to the public

Open from April 1st to November 1st
Tuesday up to Saturday inclusive
10.00 to 17.00 hrs
Sunday, Easter-Monday, Ascension day and
Whit Monday 14 - 17 hrs

July and August:
every day 10 -17 hrs
Sunday 14 to 17 hrs

September and October
Tuesday up to Saturday inclusive
10.00 to 17.00 hrs
Sunday 14-17.00 hrs

Christmas holiday
27 up until 30 December 2018
Christmas event 28 December

Open the whole year for groups.
Please call us.

Tel: +31(0)117 383656
E-mail: visserijmuseumbreskens@outlook.com


Terug naar Home / Top.

Visserijmuseum Breskens  Kaai 1-103  4511 RC Breskens  Tel +31(0)117 383656  (boven de vismijn)

  • Het museum is rolstoel toegankelijk via een lift
  • De weg naar de havens van Breskens is gemarkeerd.
  • Vanuit het centrum (Spuiplein) via de oprit over de havendam komt u buitendijks op de haven daarna rechtdoor naar de vissershaven. Het visserijmuseum bevindt zich boven de visafslag, er is voldoende parkeerruimte bij de visafslag.
  • Vanuit de richting Hoofdplaat nadert u eerst de jachthaven en het visserij museum is dan direct te zien.
  • De afstand visserijmuseum / fiets-voetveer tussen Vlissingen en Breskens bedraagt zo'n 5 (fiets) of 15 (voet) minuten. De Westerscheldetunnel bevindt zich op ca. 25 (auto)minuten.