Het Vlaemsche Erfgoed Groede
In Groede geeft het Slijkstraotje een prachtig nostalgisch beeld
van het dagelijks leven van een eeuw geleden terwijl de Lutherse Kerk zelfs teruggaat tot 1741. Daar zijn prachtige verhalen bij te vertellen en dat gebeurt dan ook door een gids als u dat wenst. Aanbevelenswaardig is verder het inlassen van een koffiepauze met daarbij de beroemde echte Groese paptaart bij Herberg de Natte Pij. Desgewenst kunt u in Groede de lunch gebruiken.

Breskens
Het Visserijmuseum in Breskens geeft een beeld van de zeevisserij in de vorige eeuw, maar u vindt er ook fossielen van honderden miljoenen jaren oud en opgeviste botten van zoogdieren die vroeger leefden in het gebied van de toen nog niet bestaande Noordzee. Verder vindt u in het museum een vogelzaal met 845 opgezette vogels, 10 zeeaquaria, diverse maquettes van de haven en de Schelde en talloze modellen van de bruine vloot. De gids vertelt u er graag alles over.

Vervoer
Indien gewenst kan zowel in Groede als in Breskens een gids van het Visserijmuseum bij u in de bus stappen om uw vervoer van de ene locatie naar de andere
locatie te laten plaats vinden langs een mooie toeristische route (1 uur). U ziet veel en leert veel.

Kosten arrangement: € 8,50 per persoon;
Begeleid busvervoer: € 25,00 per uur

NB: De reductie gevende combikaarten kunnen ook door individuele bezoekers worden aangeschaft. Er is dan geen gidsenbegeleiding. In dit geval kan het soms voordeliger zijn losse kaartjes te kopen voor beide musea, bij voorbeeld als u houder van de museumkaart (gratis entree in Breskens) bent.  Ook voor kinderen is dit van toepassing. Wij adviseren u hierover graag, zowel in Breskens als in Groede.

Aanmelding arrangement

Visserijmuseum Breskens
Kaai 1-103, 4511 RC Breskens
Tel: +31 (0)117 383656
E-mail: visserijmuseumbreskens@outlook.com.

Het Vlaemsche Erfgoed,
Erfgoedwinkel
Slijkstraat 10, 4503 BC Groede
E-mail: erfgoed@zeelandnet.nl

Visserijmuseum Breskens| Kaai 1-103 | 4511 RC Breskens
Tel:+31 (0)117 383656
E-mail: visserijmuseumbreskens@outlook.com